pergola tegen de muur

Wil jij zelf een pergola maken met een ?

Leuk idee! Een pergola is niet alleen heel erg leuk om zelf te maken, maar ook echt een aanwinst voor in jou tuin of op jou terras.

Zelf een houten pergola maken is helemaal niet zo moeilijk als dat je misschien wel dacht, maar er zijn wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden tijdens het bouwen van een pergola.

Met de  voor een pergola die je hieronder kan, weet jij zeker dat dit leuke doe het zelf project een succes wordt, en dat je binnenkort kan genieten van jou zelfgemaakte pergola die begroeid is met allerlei leuke klimplanten.

Een pergola van hout kan dus in een korte tijd een erg leuke poort worden in jou tuin of terras, omdat je ze kan laten begroeien met klimop planten of zelf druiven struiken.

Zo creëer je een super romantische natuurlijke poort in jou tuin en dat is makkelijker dan je denkt met devoor een pergola.

pergola maken van hout

Zelf een pergola maken van hout

Als je van plan bent om zelf een pergola te gaan maken van hout, dan zijn er een aantal dingen waar je vooraf rekening mee moet houden en over na moet denken.

Zo is bijvoorbeeld de houtsoort die je gaat gebruiken om zelf een pergola te maken erg belangrijk.

Een pergola staat in de tuin en wordt dus blootgesteld aan allerlei invloeden van het weer, zoals regen.

Het is daarom raadzaam om een harde houtsoort of een watervaste houtsoort te gebruiken als je zelf een pergola wil gaan maken van hout.

Pergola maken tegen de muur

Zo weet je zeker dat het hout van de pergola niet snel zal rotten en jaren mee zal gaan.

Een harde en stevige houtsoort heeft ook als voordeel dat de pergola straks niet zal bezwijken aan het gewicht van de planten of de struiken die over de pergola heen zullen groeien.

Ook de plaats in de tuin voor een pergola is erg belangrijk. Niet zozeer voor de pergola zelf, maar wel voor de planten en de struiken die je er straks tegenop wil laten groeien.

Klimop platen hebben over het algemeen niet veel zon nodig, maar een klein beetje rekening houden met de beplanting kan geen kwaad.

Zelf een pergola maken van hout is dus een niet al te moeilijk doe het zelf project, en met de duidelijke en voor een pergola kan iedereen het nu zelf.

Hoe zelf een houten pergola maken in de tuin

Hoe je zelf een houten pergola kan maken in de tuin staat in duidelijke stappen uitgelegd in de tekening voor een pergola.

Hierin vind je niet alleen alle geschikte houtsoorten die jij kan gebruiken als je zelf een pergola in de tuin wil gaan maken, maar ook alle exacte afmetingen en hoogte voor een pergola.

Ook een handige materialen lijst vind je terug in de tekening voor een pergola, dus heb je alles bij de hand wat je nodig hebt en moet weten.

Een doe het zelf klus met hout kan alleen een succes worden als je beschikt over een. Zo weet je zeker dat je geen belangrijke onderdelen voor een pergola vergeet, en dat jou zelfgemaakte pergola ook echt een succes wordt.

pergola tegen de muur

Zelf een houten pergola maken in de tuin heeft natuurlijk nog meer voordelen. Heb je wel eens naar de prijs voor een pergola gekeken?

Je zal geschrokken zijn want de meeste tuincentrums vragen hoge prijzen voor een pergola bouwpakket, terwijl dat vanaf nu helemaal niet meer nodig is.

Als je zelf een houten pergola wil maken in de tuin, is het enige wat je nodig hebt een duidelijke bouwtekening, want de rest kan je zelf. Hiermee bespaar jij je niet alleen honderden euro’s, maar het is ook nog eens veel leuker om te doen.

Zelf goedkoop een houten pergola in de tuin maken begint dus met de bouwtekening voor een pergola.

Wil je direct aan de slag en zelf een pergola in de tuin maken? 

No Comments

Be the first to start a conversation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.